logo

perfect slevy

holik

Google doporučení

Péče po bělící proceduře

beleni zubu 2

V průběhu a po celé bělící proceduře je vhodné odepřít si jídlo či pochutiny s obsahem výrazných barviv (tabák, červené víno, káva, čaj, červená řepa, kurkuma apod.). Vlivem bělícího prostředku je totiž povrch zubů náchylnější ke vstřebávání vnějších barviv a nežádoucí zabarvení zubů se při nedodržení této zásady rychle obnoví. Proto je také nutné dlouho před, během i po aplikaci bělícího prostředku dodržovat důslednou ústní hygienu.

Aby nebyl ovlivněn výsledek bělení, neměly by se požívat v prvních 24 hodinách žádné potraviny, u kterých je schopnost zanechávání pigmentů, obzvláště káva, čaj nebo červené víno. To stejné platí i pro kyselé potraviny, jako pomerančový džus, které zatěžují zubní sklovinu v tom smyslu, že způsobují demineralizaci.

Po bělení byste v některých případech mohli mít zuby citlivější například při konzumaci zmrzliny či horkých tekutin. Tyhle potíže se vyskytují téměř pravidelně, několik hodin po vybělení a projevují se kratičkým trnutím některého zubu, avšak během jednoho dne prakticky vymizí. Ke zmírnění tohoto nežádoucího podráždění předejdete pravidelným používáním ústní vody, kterou od nás po zákroku obdržíte zcela zdarma.